Blog

Udklip fra min smertedagbog

Var gået igang med at ryde op i nogle skuffer inde i stuen og falder over alle mine parpir, fra kommunen, læge og reumatologerne. I mellem de parpir, ligger to hele dage fra min smertedagbog, som jeg skrev dengang, for at kunne vise kommunen, hvordan min hverdag var.
Jeg har valgt at ligge en af de dage ind her på bloggen. Jeg har samtidig også valgt at tage natten til tirsdag med.
Min smerteskala går fra 1-10, hvor 10 er den størreste smerte.


Mandag den 16/1-2017.

Kl. 21.00: Går i seng.
Kl. 23.00: Vågner, pga. smerter.
Kl. 01.47:  Vågner, pga. smerter, har svært ved at falde i søvn igen.
Kl. 02.21:  Ser på uret, har ikke sovet endnu.
Kl. 04.31:  Vågner, pga. smerter.
Kl. 05.07: Vågner, pga. smerter.
Kl. 05.55: Vækkeuret ringer første gang.

Tirsdag den 17/1-2017.

Kl. 07.00: Står op. Smerter i kæbe, nakke, skulder, ryg, rygsøjlen, albuer, hofter, knæ og finger. Jeg føler mig stiv i hele kroppen og har strålesmerter og ømhed, som havde jeg løbet et marathon. Smerteskala: 7.
Kl. 07.05: Begynder at lave lidt udstrækninger af hele kroppen. Ruller med leddene, så de kan blive “blødet” op.
Kl. 07.20: Smører madpakker til pigerne. Havde mere styr på det idag. Koncentrationen er ok og kan godt holde til små forstyrrelser. Føler ikke at jeg går i en “tåge” idag.
Kl. 07.35: Færdig med at smører madpakker.
Kl. 07.40: Sender pigerne ud af døren. Starter en vask igen, som ikke er blevet hængt op fra i søndags.
Kl. 07.45: Laver morgenmad. Smerter i hovedet, nakken, skulderne, albue, ryg, knæ og kæber. Føler mig udtrættet i alle muskler og at alle mine kræfter er brugt. Føler mig drænet for energi og rygsøjlen føles øm, træt og “tung”, som om at den ikke længere kan holde mig. Smerteskala: 7.
Kl. 08.05: Sætter mig over i sofaen.
Kl. 08.49: Får en ubehagelig prikken/stikken i min hud og på arme og lårene. Finger på venstre hånd snurre og prikker, som en bedøvelse der er ved at aftage. Har smerter i højre arm der stråler ned i fingerne. Det kommer og går.
Kl. 10.50: Rejser mig fra sofaen og vil til at gå i bad. Smerter i kæbe, nakke, skulder, ryg (rygsøjle)knæ og finger. Smerteskala: 6.
Kl. 10.55: Når ikke at gøre mig klar før en veninde kommer forbi til en kop vand, da hun har brug for at snakke. Må vælge mellem at være en god veninde eller at lufte hunden, da jeg ikke har kræfter til begge dele, da jeg også prioritere et bad idag. Stadig de samme smerter som tidligere. Smerteskala: 6.
Kl. 12.00: Begynder jeg at få flere smerter i ryggen, nakken. Rygsøjlen føles træt og afkræftet. Rejser mig og begynder at gå/stå mens min veninde er der.
Kl. 13.00: Min veninde tager hjem og jeg vil nu gå i bad.
Kl. 13.20: Er færdig i badet. Havde svært ved at vaske mit hår, da mine arme var afkræftet pga. smerter i skulderne. Vaskede håret i etapper. Begynder at tage tøj på.
Kl. 13.40: Er færdig med at tage tøj på. Sprang over make up og ordne håret pga. smerter og nedsat kræft.
Kl. 13.45: Pakker svømmetøj for min datter. Måtte bede min mand om at finde to ens strømper i strømpekassen, da jeg ikke kunne mere pga. smerter, nedsat kræft i armene, ryggen og udbredt træthed.
Kl. 13.50: Hviler på sofaen.
Kl. 14.25: Min yngste datter kommer hjem, hun smører en mad og vi køre med det samme.
Kl. 14.55: Vi er i Odder for at købe en badedragt til hende, da hun skal til svømning idag. Jeg skal med hende i dag, da min mand skal til læge og det er hendes første gang og hun vil gerne have en med ind i omklædningsrummet.
Kl. 15.15: Er vi færdige med at finde en badedragt. Yngstebarnet har prøvet dem, jeg har gået rundt og fundet dem. Smerter i nakke, øjne der føles hårde, smerter i skulder, nedsat kraft i armene, ryg, rygsøjlen føles igen afkræftet og tung, smerter i knæ og finger. Føler mig træt, som havde jeg løbet et marathon.
Kl. 15.30: Sidder ved svømning og venter på at de åbner ind til omklædningen, vi er der i god tid, da det ikke kunne betale sig at køre hjem først. Smerteskala: 6,5
Kl. 16.00: Rose går ind for at gøre sig klar, jeg guider hende.
Kl. 16.15: Svømning starter. Jeg sidder på en træbænk og venter. Overvejer at ligge mig ned og sove, men det vil også se forkert ud. Men er virkelig træt.
Kl. 16.35: Ligger mig på bænken, smerterne har taget til og afkræftningen/trætheden stiger. Har taget høretelefoner i ørerne, for at lukke mest mulig støj ude.
Kl. 17.00: Svømning er slut og yngstebarnet gør sig færdig. Imens sidder jeg og venter på hende. Smerteskala 7.
Kl.17.30: Vi er hjemme og min mand har lavet aftensmad. Skynder mig at spise, da jeg er så træt og min rygsøjle er øm og afkræftet.
Kl. 17.50: Siger tak for mad og ligger mig på sofaen, falder i søvn med det samme.
Kl. 19.00: Vågner jeg igen. Føler mig fuldstændig mørbanket i hele kroppen.
Kl. 19.30: Står op for at putte yngstebarnet, min mand er kørt op for at hente den ældste. Er træt, har nedsat kræft i ryggen og armene, de føles tynge som bly. Hovedepine, smerter i kæbe, nakke, ryg og hofte. Føler mig stiv i alle led, sener og muskler. Følelsen af at have overtrænet i et trænningscenter. Øm ved alle bevægelser.
Kl. 19.45: Ligger mig tilbage på sofaen, igen. Tung i hovedet/influenza ligende symptomer. Strålesmerter fra højer hofte og ned i benet, strålesmerter i nakke/ryg og ud i venstre arm, spjæt i benene (restlegs legs). Det klør på min hud og når jeg har kløet, brænder det efterfølgende, som havde jeg brændt mig på en brændenælde.
Kl. 21.50: Går i seng efter at have ligget og små blundet til fjernsynet. Smerteskala. 7
Kl. 22.30: Ligger mig til at sove.
Kl. 00.45: Vågner op badet i sved.
Kl. 03.27: Vågner ved at have smerter i højer skulder og arm. Havde svært ved at vende mig i sengen pga. smerter.
Kl. 03.50: Stadig vågen pga. smerter.
Kl. 04.15: Sidste gang jeg ser på uret.
Kl. 05.37: Vågner pga. smerter.
Kl. 05.55: Vækkeuret ringer og jeg har ikke sovet siden 05.37.


Dagen efter ligge mine smerter oppe på en 8’er og jeg havde smerter i hele kroppen, alle muskler føltes ømme, spændte og overtrænet.
Siden da er der skert meget, jeg har fået bevilliget fleksjob og det i sig selv har givet ro og mindre stress. Stress er en udløser for mine smerter, så i og med at jeg er mindre presset/stresset gør at jeg har mindre smerter. Jeg er også blevet øget i min medicin til natten, som tager toppen af smerterne og har derfor knap så mange nattesmerter, som jeg havde i starten af året og det i sig selv gør at dagen er nemmere at overskue. Kan faktisk have nætter nu, hvor jeg ikke vågner, trods det føler jeg mig stadig ikke udhvilet og er også stadig stiv og øm om morgenen.

Tak fordi du læste med?

3 Comments

 • Maja Bay

  Hold nu k***! Det kunne være mig der har skrevet dette??
  Har først fået diagnosen i november sidste år, men smerterne har været mine “tro følgesvende” siden barndommen.
  Omgivelserne havde bare godt mig overbevist om at jeg var hypokonder. Det er iøvrigt først det sidste 3/4 år smerterne er gået helt amok.
  Tak for at du deler ❤️
  Mvh Maja Bay

  • Livetmedfibromyalgi

   Hej Shelly.
   Jeg får 20mg amatriptylin til natten mod smerter. De har hjulpet mig med at tage de værste smerter til natten og derfor giver mig en lidt bedre nattesøvn.
   Om dagen har de desværre ingen virkning.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.