Blog

Ny aktør – Nye muligheder

Jeg var i går til et fantastisk møde, der tændte gnisten igen, til at søge jobs.

Men lad mig lige skrue tiden tilbage til før sommerferien.

Jeg bleve indkaldt til møde, ved min sagsbehandler.
Til mødet får jeg tilbudt en anden aktør

det har jeg ret til efter 9 måneder’s ledighed

Dette takkede jeg selvfølgelig ja til og vi blev enige om, at det ville være smartest at starte efter sommerferien.

Anden aktør er et andet firma/selskab som skal overtage ens sag og hjælpe en hurtigst muligt tilbage på arbejdsmarked.

I brevet fra sagsbehandleren står der:

Jobcentret har tirsdag d. 7. august 2018 afgjort, at RAMSDAL A/S fremover skal varetage dit kontaktforløb i stedet for jobcentret.
Jobcentret har truffet afgørelsen, fordi vi mener at RAMSDAL A/S kan tilbyde dig et særligt kvalificeret forløb for at komme tilbage i beskæftigelse.

Ved afgørelsen har vi lagt vægt på, at du er visiteret til fleksjob juni 2017, men det er ikke lykkedes dig at komme i fleksjob. Du er motiveret og ønsker hjælp til hurtigst muligt at få tilknytning til arbejdsmarkedet.
Der er derfor behov for hjælp og støtte til etablering af virksomhedspraktik mhp. ansættelse i fleksjob. Det betyder, at RAMSDAL A/S fremover vil afholde alle jobsamtaler med dig. De har endvidere fået kompetencen til at henvise dig til job, give dig beskæftigelsestilbud.
Når RAMSDAL A/S træffer afgørelse i din sag, har det samme virkning som hvis jobcentret havde truffet afgørelsen, og RAMSDAL A/S skal overholde de samme regler for sagsbehandling som jobcentret. RAMSDAL A/S kan derfor også indstille dig til sanktioner på samme måde som jobcentret. Jobcentret fører løbende tilsyn med RAMSDAL A/S og har det overordnede ansvar for indsatsen.

Mit første møde med manden der skulle holde dette infomationsmøde er meget behagelig, afslappet og smilende. Han starter med at fortælle om dem og hvordan de arbejder.

De arbejder ud fra det hele menneske. Vores kompetencer, vores styrker, vores erfaringer og vores udfordringer i form af sygdom, skader eller lignede.
De arbejder ud fra at have et SAMARBEJDE med den enkelte og de bryder sig ikke om at skulle diktere, bestemme eller være klogere end os, for det er de bestemt ikke, var hans ord.
Det er os der kender os selv bedst og hvordan forskellige ting påvirker vores kroppe.
VI skal i SAMARBEJDE finde en dato der passer os begge til de enkelte møder. Der vil være fuld forståelse for hvis der kommer noget op, som gør at man bliver nød til at rykke datoen.
Jeg var lykkelig da jeg gik derfra. Endelig var der nogen der lyttede. Mødte en med åbne arme og så en som et menneske og ikke som en borger, et nummer eller som hende den syge, vi skal have placeret i en kasse.
– men som det menneske jeg er.
En der ville hjælpe, guide, vejlede og som ser muligheder i stedet for begrænsninger. Som ikke er båndet af et firkantet system.
Som han sagde, hvis alt går som det skal og som det gør 9 ud af 10 gange, ja så skal du IKKE tilbage til jobcentret.
Det er et forløb på 13 uger, som kan blive forlænget – gennemsnittet er der i 22 uger inden de står med arbejde.

Jeg glæder mig til at SAMARBEJDE med disse mennesker.

 

Følg mig også på Facebook & Instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.