Blog

Når kroppen tager over

Jeg er meget overrasket over hvordan det kan lade sig gøre. Hvordan kroppen kan glemme alt om smerter, stive led og træthed og bare være klar fordi den havner i en situation der kræver det.

Søndag formiddag aftaler vi i familien at vi vil tage ud og hente juletræ. Pigerne vil dog rigtig gerne lige over til nogle venner og lege i sneen først. Det kunne ikke passe bedre, da kroppen var i smerter og virkelig træt, så jeg ville få et par timer for mig selv og dem ville jeg bruge på at slappe af, så jeg kunne bruge min energi på at være sammen med familien, senere.
En ganske alm. søndag formiddag.

Lige indtil, jeg får brug for at ringe 112.

Yngstepigen havde brug for en ambulance, da hun besvimede i søndags, mens hun var ved at gøre sig klar, eller retter, jeg stod og var ved at flette hendes hår da hun pludselig falder om på gulvet. Aldrig har jeg følt mig så magtesløs, angst og forvirret på samme tid og havde ingen anelse om hvad jeg skulle stille op.
Men det havde kroppen, som om den pr. automatik gjorde hvad der skulle gøres, smerter, stive led og trætheden, var lagt i baggrunden. Kroppen viste at den måtte vente med at have ondt, for der var noget der var vigtigere.

Det er utroligt hvad kroppen er i stand til i de situationer.
Jeg har nogengange hørt om vilde ting mennesket er i stand til når det virkelig gælder, hvordan mennesket finder kræfter, de ellers normalt ikke har.

Til dagligt har jeg rigtig svært ved at løfte min 8 årig pige, men i søndags tog jeg hende op, som var hun et lille fnug og bar hende ind på sofaen og vores ellers, for mig, tunge stuebord skubbede jeg væk let som en leg, så der var plads til ambulancefolkene. Tænker at min indre powerwoman lige tog over. Min hjerne stod knivskarp på hospitalet til at modtage de informationer vi fik, både den samme dag og dagen efter.

Yngstepigen er ok igen. Det er selvfølgelig ikke rart når sådan noget sker. Både storsøster, min mand og jeg, men ikke mindst vores pige blev forskrækket. Hun  vågnede op kort tid efter hun besvimede og var vågen da ambulancefolkene kom, hun var kortvarrigt på hospitalet hvor hun blev grundigt undersøgt. Vi kom hjem samme eftermiddag. Skulle komme igen til yderlige tjek dagen efter.

Idag kan kroppen i den grad godt mærkes, men der er heller ikke længere grund til at have superkræfter, så nu kan smerter, stive led og træthed komme frem igen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.