Blog

Når kroppen protestere

Her ligger jeg.
Min krop har sagt fra.
Den har fået nok.
Den er drænet for energi.

Tideligere var jeg taget ind for at træne. En træning der til trods for manglende lyst gik godt. Jeg følte jeg havde overskud og energi og kunne gå hele mit træningsprogram igennem. Intet at mærke før eller under træningen. Jeg kørte hjem og var virkelig i godt humør og ja næsten helt høj af, at træningen gik som den gjorde. Positive tanker fløj rundt i hovedet på mig om at det måske ikke ville være så slemt med træning alligevel, at jeg var godt på vej og at mit program var lige som det skulle være.

Men lykkerusen varede desværre meget kort.
Efter et bad og en hurtig frokost, begyndte min krop at reagere. En drønende hovedepine, en krop der rystede, svedte og frøs på samme tid. En overvældende kvalme og svimmelhed som ved den mindste bevægelse føltes som at jeg kunne kaste op hvert et øjeblik.

Jeg måtte erkende at jeg alligevel havde brugt min krop for meget, jeg havde overbelastet den, tømt den for alt hvad den havde og det havde jeg gjort helt uden at vide det og mærke det.
For i trænings øjeblikket gik det godt.

Hvorfor skal det være så svært at finde balancen?
Hvad var det, der lige præcis i dag, gjorde udfaldet?

Min krop har sagt fra og jeg bliver nød til at lytte.
Jeg havde godt regnet med at kroppen ville reagere ved at starte til træning, til trods for den lave belastning.
Men kan det virkelig være rigtigt?
Skal jeg virkelig gå mere skønsomt til værks end jeg gør nu?
Eller er det “bare” en periode jeg skal over?
Er det virkelig det hele værd?

Spørgsmålene er mange, mens jeg ligger i sengen og prøver at fokusere på noget andet end kvalmen og smerterne.

Jeg lukker øjnene i håb om at falde i søvn, så jeg ikke mærker til den ubehag der er i kroppen på mig.

Jeg har nu ligget siden kl 15.00, mine smertestillende har kun lige taget toppen af smerterne. Min kvalme har lagt sig en smugle og jeg har rykket mig fra sengen og ind i sofaen, med et lille pitstop ved spisebordet til en portion aftensmad.
Nu er kl. næsten 23.00 og jeg ligger endelig i min seng igen.

I morgen er en ny dag.

//Jane

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.