Blog

Inden et socialt arrangement

Inden et socialt arrangement, ender det stort set altid med at jeg bliver stresset. Der er mange ting der skal bruges energi og ressourcer på, på kort tid. Bad, hår, sminke og tøj er nogen af de ting der i sig selv kræver en god potions energi og overskyd og som kan fuldstændig slå mig ud. Derudover er der også børnene som skal være klar.
Prøver så vidt det er muligt at gå i bad i god tid, så der er plads til pauser og hvile, men det ender stadig med at jeg bliver presset. Jeg får svært ved at rumme andet end det jeg skal nå. Så kan ikke rigtige finde svarende når mine børn stiller mig en masse spørgsmål eller hjælpe dem, hvis de får brug for det .
Der skal helst være gjort helt klar til pigerne, så de ved hvad de skal have på og det skal planlægges om de skal have sat håret eller ej. For det er vigtigt for mig, så vi ikke står 5 min inden vi skal køre og skal til at ordne hår og rette strømpebukser. Her skal det lige siges at min mand er fantastisk, han kan mærke på mig at nu er det ved at være tid til at lade mig være, han tager over så jeg kan lukke mig inde i min egen lille bubbel, for det er åbenbart kun det, jeg kan rumme i daværende øjeblik.

Nu har jeg gjort mig klar og har brugt rigtig mange af mine ressourcer. Jeg tager til fest med samme følelse i kroppen, som havde jeg arbejdet uafbrudt i 12 timer og overtrænet mine muskler samtidig.

Jeg er ikke den bedste til store forsamlinger. Der er bare i bund og grund for mange mennesker og for mange lyde/støj på en og samme tid. Alt suser lige ind i mit system, lyde fra bordet ved siden af. Den enormt irriterende ventilator der kommer med den samme, irriterende, gentagende lyd hele aftenen. Eller personen der bliver ved med at tromme med sine fingere i bordet. Lyden af 70 mennesker der spiser på samme tid er svært at kapere. Bestik fra så mange mennesker der konstant rammer tallerknerne, som skære, stikker og piver. Alle de små lyde der førhen blev soteret fra, går lige ind nu. Jeg føler ikke, jeg længere har det filtre der sortere lydene fra, så det tager meget af min energi. Bliver derfor hurtigt drænet for kræfter og har brug for pauser og ro.
Det er hårdt og tærende at være til sociale arrengemter.
I takt med at jeg bliver mere og mere træt, har jeg også svære ved at dele lydene op. Alle lyde flyder sammen og det bliver til en stor summen, som stod jeg midt i en bisværm. Jeg har derfor meget få ressourcer tilbage til netop alt det sociale. Men jeg prøver og jeg gør det, for når jeg har valgt at tage med til en fødselsdag, en konfirmation, bryllup eller hvad end det må være så er det et valg jeg har truffet og må derfor gøre mit bedste for at få det bedste ud af det.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.