Fatigue
Blog

Fatigue

Fatigue er et fransk ord for udmattelse og træthed. Fatique er ikke den form for udmattelse og træthed som kan soves væk.

Fatigue er bl.a. både en kropslig og mental træthed. En træthed der udmatter dig og tapper dig for energi og overskud. For nogle fylder den faktisk så meget i hverdagen, at trætheden beskrives som at være værre end de smerter, de har til dagligt.
For trætheden hæmmer en endnu mere i ens hverdag. Den er årsag til at du må tage flere hvil og at du måske endda må aflyse nogle aftale, fordi du er for træt/udmattet til at deltage.
//Uddrag fra Fatigue.dk


Tilbage i juni 2017 skrev jeg et indlæg om de to former for træthed.


Jeg er inde i sådanne en periode lige nu, hvor jeg er kontant er udmattet pga. Fatique.
Jeg kan vågne om morgenen og er på ingen måder udhvilet. Tværtimod, så føler jeg slet ikke at jeg har sovet.
Mine muskler i kroppen føles tunge, trætte og afkræftet. Ved den mindste aktivitet, bliver jeg drænet for energi, både fysisk og mentalt. Jeg bliver derfor afbrudt af flere hvil, end normalt og de er højest sandsynlig dobbelt så lang som den halvfærdig aktivitet, jeg havde gang i.

Når jeg er inde i denne periode, bliver jeg mødt af mennesker, der vil komme med en masse gode råd. Råd omkring hvordan jeg kommer af med denne træthed. Råd til hvor længe og hvordan jeg skal sove. Råd omkring motion og kost.
Jeg ved det er velment og bestemt ikke for at gøre mig ked af det. Men stol på at det jeg vælger for min krop i disse perioder, er det der virker for mig!

Fatigue er ikke et valg. Det er en af de følgesymptomer på, at have kroniske smerter.
Jeg vælger ikke at ligge mig, fordi jeg ikke, lige har lyst til at gøre dagens gøremål. Jeg ligger mig fordi jeg er nødsaget til det. Jeg ligger mig, fordi jeg i disse perioder ikke har andre valg. Havde jeg det, havde jeg helt klart valgt anderledes.


Fibromyalgi
Følg mig også på Instagram & Facebook


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.