Blog

At være mor, med fibromyalgi

At være mor med fibromyalgi, kan til tider være meget hårdt, følelsesmæssigt. Følelsen af ikke at slå til, ikke at gøre det godt nok er nogen af de følelser der fylder meget i min hverdag.
I takt med at jeg er blevet dårligere er det kommet nye følelser frem og nogen af de ældre følelser, så som “gør jeg nu det godt nok” er blevet forstærket.
Jeg kæmper med at være en god mor, eller rettre sagt, jeg kæmper med at have følelsen af, at være en god mor, til trods for jeg har fibromyalgi.
Der er røv hamrende svært til tider, at føle jeg slå til. At jeg gør det godt nok og jeg ikke svigter mine børn. Vil ikke have, de står som voksen, med en følelse af, deres mor aldrig var der for dem.
Det gør ondt når jeg skal bede dem om at dæmpe sig en smugle, da jeg lige den dag er lydfølsom, eller, jeg må melde fra til et arrangement med skolen, fordi lige den dag kunne jeg ikke komme ud af sengen. At jeg skal sige nej til, de kan lege med veninderne hjemme ved os, fordi, jeg har for mange smerter den dag og kan derfor ikke rumme et ekstra barn + deres forældre når barnet skal hentes. Jeg kæmper med ikke at glemme, det jeg siger til dem eller lover dem, for der er ikke noget værre en at se mit barn blive ked af det. Fordi jeg har glemt. Det giver mig en følelse af at jeg svigter dem.

Jeg lover dem noget, men kan ikke altid holde det. Det er den værste følelse jeg kan give min børn, SVIGT!!!
Men jeg gør mit bedste. Jeg er en god mor, men det er disse følelser jeg får når jeg skal sige fra overfor børnene eller har glemt noget. Det kan ikke blive anderledes og det er en livslang læring om at få tingene til at køre, når jeg har en sygdom der er så uforudsigelig, som den er.
Men for fanden, hvor er det hårdt når det rammer mine børn.
Som mor med en kronisk smerte sygdom er jeg også nød til at kræve lidt mere af mine børn. De bliver nød til at tage mere ansvar end de har gjort førhen, for nogle forskellige ting. Det gør de også og de gør det godt.
Der er bestemt ikke noget galt i at hjælpe med vasketøj, borddækning, madlavning, madpakker, oprydning efter sig, indkøb og en masse andre ting. Det er kun med til at give dem nogle redskaber til senere brug.
Men det vigtigste er kærligheden, omsorg og støtte, det får de og det kan jeg sagtens give i massevis fra sofaen eller sengen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.