Blog

4 ugers rehabilitering.

Jeg har i et stykke tid gået med tanken om, at jeg gerne ville på et SANO ophold. Jeg ville gerne gøre noget for MIG. Blive klogere på mig selv. Give mig selv nogle redskaber til at kunne håndtere mine smerter og hvordan jeg får det bedste ud af min hverdag, med de vilkår jeg har idag.

Jeg er typen der ikke bare springer ud i det, det skal gerne lige overvejes, vendes og drejes op til flere gange, før jeg tager springet.

Men tirsdag den 13 marts tog jeg springet og ringede og bestilte tid hos lægen, med henblik på en henvisning.
Min læge mente også at det ville være en god ide og sendte henvisningen afsted.
14 dage efter ringede de fra SANO for at fortælle mig at jeg er bevilliget 4 ugers rehabiliterings ophold.

De kalder opholdende for en indlæggelse,  grunden til dette er at de går ind under syghuse og derfor hedder opholdende en indlæggelse.

Jeg søgte om at komme på Sano i Århus og er også der jeg skal hen, men der er ventetid på 10 måneder og har derfor først fået tid den 21/1-2019, men hvis jeg havde lyst kunne jeg vælge Middelfart i stedet, der er “kun” 4 måneders ventetid.

Jeg har igen vendt og drejet det og er blevet enig om at jeg venter de 10 måneder og tager opholdet i Århus.

Det er der flere grunde til.

1 . Så har jeg ikke selv så langt. Det vil nemlig kun tage mig 13 min. at køre derned i bil. Jeg kan derfor komme hurtigere hjem om fredagen og kan bruge mere tid hjemme med familien inden jeg skal køre igen søndag aften.

2. Min mand og pigerne, vil have mulighed for at komme hurtigere ned til mig i en hverdag, hvis vi skal spise aftensmad sammen og de vil derfor ikke have den lange tur hjem om aftenen.

3. Min mand vil også have nemmere og hurtigere ved at komme ned til mig, hvis han/vi ønsker at han skal deltage i en undervisning derinde, som vi har muligheden for at han gør.

Jeg har aldrig været væk fra min familie, mere end en aften/nat i byen eller en weekend med min søster, så kan godt mærke at 4 uger skræmmer mig en hel del. Men samtidig glæder jeg mig også helt sindsygt til at gøre noget for MIG.

 

Hvad er et rehabiliteringsførløb?

Det er et tværfagligt team bestående af: Reumatologiske speciallæger, fysioterapeut, ergoterapeut og sygeplejesker. Man får tildelt et team, der vil matche dine udfordringer og problematikker, og vil tilrettelægger et individuelt program til en, så man bliver udfordret på det niveau der passer en.

Individuelle samtaler med de forskellige faggrupper. Hjælp til daglige vanskeligheder i hverdagen eller på job. Søvn, vægttab, sund livsstil. Lære om akutte og kroniske smerter og få en større forståelse for hvad smerter er og gør ved en. Flere former for aktivitet, f.eks. varmtvandsbassin, konditionstræning og meget meget mere.

DER ER INGEN TVIVL OM AT JEG GLÆDER MIG?

Følg mig også på Facebook & Instagram

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.