Blog

Søvn, hvad er det?

Jeg er stort set altid træt.
 
Kan ikke, som mange andre med fibromyalgi, sove ordenligt om natten. Jeg kommer meget sjældent ned i den dybe søvn og vågner mange gange pga smerter.
For at kunne beskrive det bedst muligt, så prøv at forestille dig,  at lige inden du skal sove, ligger du en kæmpe træplade ovenpå din madras.
Nu vil du endelig i seng. For du er fuldstændig kvæstet.
Der ligger du så og bare gerne vil sove. Men du kan mærke dine knogler mod træpladen. Du rotere rundt og prøver at finde en god måde at ligge på, men det går ikke så godt, for du har meget svært ved at finde en behagelig stilling, hvor det ikke gør ondt. Endelig lykkes det, at finde en acceptabel måde at ligge på og du falder i søvn. For en kort stund!
Til stor frustration, vågner du hver gang du vender dig og der går lige lidt inden du kan sove igen, fordi nu er din hofte eller skulder, ved at være godt mørbanket af, at have ligget på det hårde underlag. Men endelig falder du i søvn igen. Men igen kun for en stund. Nu er din irritationen så stor over at du for 7. gang vågner og du er så øm i kroppen pga at have ligget yderst ubehageligt.
Om morgenen er du fuldstændig smadret, øm og stiv i alle led og muskler.
 
Gentag nu det samme, hver evig eneste nat.
Den samme irritation og den samme stivhed og ømhed, du får af det, har jeg hver morgen, efter at have ligget i en dejlig blød seng.
 
Min mand, sagde forleden:
- Godt det er fredag, for hold nu op jeg er kvæstet, men jeg har også haft en mega travl periode på jobbet. Der stod jeg, og tænkte. Bare det var mig!! Ja underligt nok, når nu jeg har følelsen af, at være kvæstet, hver dag.
Men  jeg fik et enormt savn, til dengang jeg havde hårde perioder på jobbet og kom hjem og var helt kvæstet og hvordan det så samtidig, var en befrielse at gå iseng og falde i søvn. Vågne op 7-8 timer senere og føle sig veludhvilet. 
For dengang gik det over igen og det var ikke hverdag.
 
20 mg amitriptylin til natten har taget toppen af mine smerter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Tilmeld dig nyhedsbrevet i dag. Så er du sikker på at få en mail, hvergang der er nyt på bloggen
Der vil kun komme mail, når der er et nyt på bloggen. Din email adresse vil ikke blive vist til andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *